Ο Νικόλαος Ντάγκας γεννήθηκε στην Χρυσαυγή Θεσπρωτίας. Τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο στην Παραμυθιά και εισήλθε με πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977

Μετα την στρατιωτική θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου ξεκίνησε εξάσκηση στην Γενική χειρουργική στην Α’ χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο (Διευθυντής καθ Π  Μπάλλας).

Ακολούθως εκπαιδεύτηκε στην χειρουργική ουρολογία στην Ουρολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών (Διευθυντής επικ καθ Πλάτων Κεχαγιάς) και έλαβε τον τίτλο του χειρουργού ουρολόγου το 1991.

Ακολούθως  μετεκπαιδεύτηκε στην ουρολογική κλινική του Knappschaftskrankenhaus R.W.T.H. Aachen Γερμανίας. Διευθυντής Prof.med. Dr.  S.Lymperopoylos.

Το 1992 απέκτησε τον τίτλο του «Διδάκτωρα του Πανεπιστημίου Αθηνών» με επίδοση «άριστα»  και υην ίδια χρονιά κατόπιν  πανευρωπαικών εξετάσεων τον Τίτλο του “Fellow of the European Board of Urology”

 

Ειδική Εκπαίδευση

Το 1987 κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης  και εξετάσεων στην Α χειρουργική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο   Διευθυντής καθ Π.  Μπάλλας απονομή του τίτλου του Aγγειολόγου και εγγραφή στην Διεθνή Αγγειολογική  Εταιρεία.

Το 1992 εκπαίδευση στην γυναικολογική ουρολογία και την ουροδυναμική-νευροουρολογία καθώς και την λιθοτριψία στην πανεπιστημιακή ουρολογική κλινική Klinikum Barmen στό Wuppertal  Γερμανίας. Διευθυντής Prof. Med. Dr J. Thuroff.

To  1992  Ειδική εκπαίδευση στην ανδρολογία, τα Laser, και την λαπαροσκοπική χειρουργική στην πανεπιστημιακή ουρολογική του Klinikum Aachen  Γερμανίας Διευθυντής Prof med dr G Jakse. Εκπαίδευση στην ουροδυναμική δίπλα στον διάσημο Prof. W. Schafer.

Ειδική εκπαίδευση στην χρήση υπερήχων στην ουρολογική κλινική του Knappschaftskrankenhaus R.W.T.H. Aachen  Γερμανίας. Διευθυντής Prof.med. Dr. S. Lymberopoylos.

Το 2002 εκπαίδευση στο Παρίσι στην πανεπιστημιακή ουρολογική κλινική του  καθηγητή Dr Haab στην χρήση ταινιών ακράτειας ούρων (TVT).

Ειδική εκπαίδευση στο Παρίσι το 2005 στην κλινική του καθηγητή Dr Pignie στην χρήση ταινιών και πλεγμάτων στην χειρουργική του πυελικού εδάφους και της ακράτειας ούρων με ειδικό σεμινάριο για την αντιμετώπιση των επιπλοκών τους.

Ειδική εκπαίδευση στην Liege το 2007 στο Βέλγιο στην πανεπιστημιακή ουρολογική κλινική του De laval  στην χρήση ταινειών και πλεγμάτων.

 

Επιστημονική δραστηριότητα

Συμμετοχή σε πολλά συνέδρια , σεμινάρια, ημερίδες ελληνικά και διεθνή σαν ομιλητής, σαν συντονιστής ή για παρακολούθηση.

Eκπαιδευτής σε νεώτερους συναδέλφους σε  ειδικά αντικείμενα  όπως η ουροδυναμική και νευροουρολογία.

 

Ερευνητική δραστηριότητα

Αυτή σχετίζεται με την ουροδυναμική  και την μελέτη των νεφροκυστικών αντανακλαστικών.

Δημοσιεύσεις σε έγκυρα ελληνικά και ξένα ουρολογικά περιοδικά ( British Journal of Urology),  Urological Research,  Scandinavian journal urology – nephrology.

 

Τιμητικές διακρίσεις

Στο 9ο και το 10ο πανελλήνιο ουρολογικό συνέδριο σε Κρήτη και Αθήνα αντίστοιχα απέσπασα με τις ερευνητικές εργασίες μου το 1ο Βραβείο.

Εχω τιμηθεί απο την οργάνωση «το χαμόγελο του παιδιού» για την προσφορά στα παιδιά της οργάνωσης.

 

Επαγγελματική δραστηριότητα.

Εχω διενεργήσει πολλές επεμβάσεις με αντικείμενο την ουρογυναικολογική χειρουργική αποκατάσταση και όλη την γκάμα της χειρουργικής ουρολογίας.

Είμαι Επιστημονικά Υπεύθυνος  του ουρολογικού και ουροδυναμικού τμήματος στο “Μητέρα” απο το 1993  μεχρι σήμερα.

Είμαι συνεργάτης στο Υγεία απο το 1992

Διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο

Χειρουργική εμπειρία

Έχω εκτελέσει πάνω από 5000 χειρουργικές επεμβάσεις  ανοικτές και ενδοσκοπικές.